Združenje novinarjev in publicistov
Delo: Urednik Markeš razrešen, večina podprla Koširja natisni

Uprava Dela je  s 13. junijem 2008 razrešila odgovornega urednika časopisa Delo Janeza Markeša. Za predlog nadzornega sveta za imenovanje dosedanjega namestnika odg. urednika Darijana Koširja za odgovornega urednika Dela je glasovalo 67 novinarjev, proti pa 26. Koširja je s tem, kot je 19. junija sporočila volilna komisija, podprlo 72 odstotkov novinarjev, ki so se glasovanja udeležili. Od skupaj 180 članov aktiva jih je glasovalo 93, ali 52 odstotkov. Uredništvo Dela Košir kot namestnik že vodi od odstavitve Janeza Markeša. O odstavitvi Markeša novinarji (neobvezujočega) mnenja niso izrazili, ker se jih glasovanja ni udeležilo zadostno število.

 
facebook

twitter

Aktualno

Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
Kazenski pregon zoper novinarja Kršinarja

Vabimo vas k spremljanju kazenskega postopka zoper novinarja Reporterja Igorja Kršinarja in fotografa Primoža Lavreta zaradi domnevne razžalitve nekdanjega načelnika jugoslovanske Udbe Silva Gorenca. Predobravnavni narok v zadevi bo potekal v četrtek, 13. novembra, ob 12.30 uri na okrožnem sodišču v Ljubljani, kar je natanko mesec dni potem, ko sta se morala novinar in fotograf zaradi podobnega postopka zglasiti na sodišču na pobudo zasebnega tožilca, nekdanjega načelnika slovenske Udbe Janeza Zemljariča.

Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.