Delo: Urednik Markeš razrešen, večina podprla Koširja natisni

Uprava Dela je  s 13. junijem 2008 razrešila odgovornega urednika časopisa Delo Janeza Markeša. Za predlog nadzornega sveta za imenovanje dosedanjega namestnika odg. urednika Darijana Koširja za odgovornega urednika Dela je glasovalo 67 novinarjev, proti pa 26. Koširja je s tem, kot je 19. junija sporočila volilna komisija, podprlo 72 odstotkov novinarjev, ki so se glasovanja udeležili. Od skupaj 180 članov aktiva jih je glasovalo 93, ali 52 odstotkov. Uredništvo Dela Košir kot namestnik že vodi od odstavitve Janeza Markeša. O odstavitvi Markeša novinarji (neobvezujočega) mnenja niso izrazili, ker se jih glasovanja ni udeležilo zadostno število.

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje

Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.