Medijski watch dog odkril zamudo natisni

„Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je z neverjetno zamudo vendarle sklicalo občni zbor. Kot poročajo današnji mediji, je po tajnem glasovanju s pomočjo žreba predsednik postal Peter Jančič,“ je objavljeno na strani s pomenljivim imenom „medijski watch dog“. Na tem blogu, kjer po lastnih navedbah skušajo spremljati intervencije v slovenske medije, imajo očitno težave sami s sabo.  „Neverjetno zamudo“ so si namreč preprosto izmislili. Datum zbora v Lukovici je bil dogovorjen konec lanskega leta in že več mesecev je bil junij napovedan tudi na tej spletni strani. Ker združenje obstaja šele pol leta, je "neverjetno zamudo" celo povsem nemogoče narediti. Tudi če bi jo hoteli. Takšne manipulacije (od kod jim ideja o tej zamudi nič ne pišejo) so lahko posledica šlamparije ali pa - če smo nekoliko zlobni - intervencije v ta blog, ki bi rad nadzoroval medije.

(pj)