Združenje novinarjev in publicistov
Medijski watch dog odkril zamudo natisni

 „Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je z neverjetno zamudo vendarle sklicalo občni zbor. Kot poročajo današnji mediji, je po tajnem glasovanju s pomočjo žreba predsednik postal Peter Jančič,“ je objavljeno na strani s pomenljivim imenom „medijski watch dog“. Na tem blogu, kjer po lastnih navedbah skušajo spremljati intervencije v slovenske medije, imajo očitno težave sami s sabo.  „Neverjetno zamudo“ so si namreč preprosto izmislili. Datum zbora v Lukovici je bil dogovorjen konec lanskega leta in že več mesecev je bil junij napovedan tudi na tej spletni strani. Ker združenje obstaja šele pol leta, je "neverjetno zamudo" celo povsem nemogoče narediti. Tudi če bi jo hoteli. Takšne manipulacije (od kod jim ideja o tej zamudi nič ne pišejo) so lahko posledica šlamparije ali pa - če smo nekoliko zlobni - intervencije v ta blog, ki bi rad nadzoroval medije.

(pj)

 


 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.