Združenje novinarjev in publicistov
Medijske razprave
Zamolčani Türkov brezplačnik natisni

Obstaja resen sum, da volilni štab sedanjega predsednika države dr. Danila Türka predvolilnega brezplačnika Z roko v roki ni prijavil računskemu sodišču skladno z zakonodajo. V poročilu o volilni kampanji je naveden časopis Predsedniške volitve, za katerega so predračun za tisk plačali šest dni po izidu publikacije Z roko v roki. Po preverjenih informacijah so Türkov predvolilni časopis uredili novinarji Dela Revije pod vodstvom odgovorne urednice Obrazov Gordane Sredojević, vendar v poročilu volilnega štaba niso navedeni stroški za novinarsko delo. V uradu predsednika republike na naša konkretna vprašanja ne odgovarjajo.

Preberite več ...
 
Novinarji hočejo samoupravljanje natisni

Tino Mamić

Slovenija ima celo vrsto edinstvenih stvari, ki jih v drugih deželah ne najdeš. Poleg človeške ribice, dvojine in tisočev nepokopanih mrtvecev, pa so slovenski unikum tudi novinarji.

 

Preberite več ...
 
Ko stopiš na žulj ekskluziv(istič)nemu kolumnistu natisni

Matevž Tomšič

Očitno smo v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) stopili – kaj stopili, skočili – na žulj kolumnististu Vladu Miheljaku. Sicer ne bi skoraj polovice ene svojih zadnjih kolumn posvetil temu združenju, predvsem pa avtorju teh vrstic. In to zaradi neke precej obrobne izjave, ki sem jo podal na tiskovni konferenci, na kateri smo predstavili častno razsodišče združenja, namreč ko sem se obregnil ob dejstvo, da sta v eni od oddaj Odmevi kot politična analitika nastopila človeka, ki sta podpornika iste politične opcije oz. celo iste stranke. In pri tem nisem omenjal nobenih imen – imeni so kasneje dodali mediji, ki so poročali o tej tiskovni konferenci.

 

 

Preberite več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 11
facebook

twitter

Aktualno

Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
Kazenski pregon zoper novinarja Kršinarja

Vabimo vas k spremljanju kazenskega postopka zoper novinarja Reporterja Igorja Kršinarja in fotografa Primoža Lavreta zaradi domnevne razžalitve nekdanjega načelnika jugoslovanske Udbe Silva Gorenca. Predobravnavni narok v zadevi bo potekal v četrtek, 13. novembra, ob 12.30 uri na okrožnem sodišču v Ljubljani, kar je natanko mesec dni potem, ko sta se morala novinar in fotograf zaradi podobnega postopka zglasiti na sodišču na pobudo zasebnega tožilca, nekdanjega načelnika slovenske Udbe Janeza Zemljariča.

Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.