Napad na urednika in novinarja Duška Miljuša natisni
Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) opozarja na brutalni napad na urednika zagrebškega dnevnika Jutarnji list Duška Miljuša.  Omenjeni novinar že leta piše o organiziranem kriminalu na Hrvaškem. ZNP opozarja, da slovenski organi pregona po sedmih letih še niso odkrili storilcev podobno brutalnega napada na nekdanjega novinarja časnika Večer Mira Petka. Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) obsoja brutalni napad na urednika zagrebškega dnevnika Jutarnji list Duška Miljuša. V ponedeljek zvečer sta Miljuša, ki v Jutarnjem listu ureja črno kroniko, neznanca pred njegovim stanovanjem s palicami pretepla do nezavesti. Zdravniki so pri njem ugotovili hude poškodbe glave in zlom roke. Omenjeni novinar že leta piše o organiziranem kriminalu na Hrvaškem, zaradi česar so mu v preteklosti neznanci že večkrat grozili. Napad so že obsodili v hrvaškem novinarskem društvu (HND), kjer zahtevajo nujno srečanje s premierom in notranjim ministrom. Menijo, da je bil namen napada zastraševanje novinarjev, da ne bi pisali o organiziranem in gospodarskem kriminalu. ZNP opozarja, da slovenski organi pregona po sedmih letih še niso odkrili storilcev podobno brutalnega napada na nekdanjega novinarja časnika Večer Mira Petka. Storilci so še vedno neodkriti in neobsojeni, prav tako naročniki poskusa umora novinarja pred njegovo stanovanjsko hišo v Mežici. Petek je pred napadom pisal o gospodarskem kriminalu in najvplivnejših podjetjih in podjetnikih na Koroškem in Štajerskem.