Združenje novinarjev in publicistov
Napad na urednika in novinarja Duška Miljuša natisni
Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) opozarja na brutalni napad na urednika zagrebškega dnevnika Jutarnji list Duška Miljuša.  Omenjeni novinar že leta piše o organiziranem kriminalu na Hrvaškem. ZNP opozarja, da slovenski organi pregona po sedmih letih še niso odkrili storilcev podobno brutalnega napada na nekdanjega novinarja časnika Večer Mira Petka. Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) obsoja brutalni napad na urednika zagrebškega dnevnika Jutarnji list Duška Miljuša. V ponedeljek zvečer sta Miljuša, ki v Jutarnjem listu ureja črno kroniko, neznanca pred njegovim stanovanjem s palicami pretepla do nezavesti. Zdravniki so pri njem ugotovili hude poškodbe glave in zlom roke. Omenjeni novinar že leta piše o organiziranem kriminalu na Hrvaškem, zaradi česar so mu v preteklosti neznanci že večkrat grozili. Napad so že obsodili v hrvaškem novinarskem društvu (HND), kjer zahtevajo nujno srečanje s premierom in notranjim ministrom. Menijo, da je bil namen napada zastraševanje novinarjev, da ne bi pisali o organiziranem in gospodarskem kriminalu. ZNP opozarja, da slovenski organi pregona po sedmih letih še niso odkrili storilcev podobno brutalnega napada na nekdanjega novinarja časnika Večer Mira Petka. Storilci so še vedno neodkriti in neobsojeni, prav tako naročniki poskusa umora novinarja pred njegovo stanovanjsko hišo v Mežici. Petek je pred napadom pisal o gospodarskem kriminalu in najvplivnejših podjetjih in podjetnikih na Koroškem in Štajerskem.
 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.