Okrajno sodišče zavrnilo ugovor Dnevnika v primeru Cerani natisni
Ljubljana, 9. septembra 2009 - Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo ugovor Dnevnika zoper začasno odredbo, s katero je omejilo poročanje Dnevnika o poslovni preteklosti Pierpaola Ceranija. Uredništvo Dnevnika in družba Dnevnik vztrajata pri stališču, da poročanje ni posegalo v osebnostne pravice Ceranija.
Začasno odredbo je zavrnilo tudi Združenje novinarjev in publicistov. Po mnenju ZNP je v interesu javnosti, da izve, kdo je v resnici oseba, ki je z nakupom Kolonela postala eden od pomembnih lastnikov Pivovarne Laško in prek nje tudi Pivovarne Union, Radenske, Fructala, Mercatorja ter slovenskih časopisnih hiš Delo in Večer.

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje

Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.