Združenje novinarjev in publicistov
Odbor DZ za kulturo o honorarnih novinarjih na RTVS natisni
Ljubljana, 4. septembra 2009 - Odbor za kulturo je o problematiki honorarnih delavcev na RTVS sprejel sklep, s katerim ministrstvo za kulturo poziva, da skliče sestanek predstavnikov Sindikata novinarjev Slovenije, RTVS in ministrstva, na katerem bi se pogovori o možnih načinih in rokih za odpravo domnevnih nepravilnosti pri zaposlovanju honorarnih sodelavcev RTVS. Prav tako je odbor vodstvu RTVS priporočil, naj pripravi celovito oceno stanja kadrovske politike s poudarkom na honorarnih delavcih in jo vključno s predlaganimi ukrepi posreduje odboru. V razpravi je Martin Tomažin v imenu honorarnih sodelavcev povedal, da se njihov položaj RTVS dolga leta ne ureja sistematično, na strani vodstva pa ne najdejo odgovornega, ki bi bil slednje pripravljen spremeniti. Povedal je, da si honorarni sodelavci na RTVS želijo, da bi se izdelalo kadrovske načrte za posamezne redakcije, izenačilo položaj pogodbenih sodelavcev na vseh uredništvih in odpravilo kršitve delovne zakonodaje ter da si 80 odstotkov honorarnih delavcev želi redne zaposlitve.
 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.