Medijski inšpektor oglobil TV Slovenija natisni
Ljubljana, 14. julija 2009 - Na pritožbo zagorske Ultre, katere solastnik je minister in predsednik stranke Zares Gregor Golobič, je medijski inšpektor oglobil TV Slovenija, ker ni objavila popravka glede posojil, ki jih je Ultra dobila od državne banke NLB. TVS se je na globo pritožila, odgovorni urednik informativnih programov Rajko Gerič pa Ultro in Golobiča poziva k razkritju kreditnih pogodb.

Po navedbah TV Slovenija Ultra vztraja, da je TVS napačno poročala o nezavarovanih posojilih Ultre pri državni NLB; o ponarejenih bančnih dokumentih govori tudi Golobič, vendar tega, da niso pristni, do zdaj v banki po poročanju televizije še niso uradno potrdili.

Po mnenju odgovornega urednika informativnih programov TV Slovenija Rajka Geriča jih "skuša medijski inšpektor ministrstva za kulturo utišati, vendar mu ne bo uspelo". Gerič meni, da ima javnost pravico izvedeti, "kako so podjetja in posamezniki prišli do šestmilijonskega kredita pri državni banki, medtem ko danes podjetja v Sloveniji do tega težko pridejo".

Zato poziva "najbolj transparentno podjetje v Sloveniji in njenega solastnika ministra Gregorja Golobiča, da razkrijejo kreditne pogodbe in nas prepričajo, da so do kreditov prišli kot vsi ostali občani".

Nedopusten napad Gregorja Golobiča na novinarja in urednico TV Slovenija