Pojasnilo v zadevi Erlah natisni

Sebastjan Erlach ni član ZNP. Prejel je resda Častno priznanje Boruta Meška za leto 2013, a je s svojim neobvladanim vedenjem v zvezi s statusom beguncev, ki da bi jih bilo potrebno streljati z distance 500  metrov, ne glede na to, so to otroci, žene, starci ali možje, prekoračil mejo, ki javno sporočanje ločuje od dejanj s kriminalno težo. Sebastjan Erlach je pozval k dejanju, ki ima genocidno težnjo, kar je vsega obžalovanja vredno. Upravni odbor za podeljevanje Častnega priznanja Boruta Meška je že dobil predlog za odvzem pričujočega priznanja. To se bo zgodilo na prvi seji Upravnega odbora za podelitev Častnega priznanja Boruta Meška, ki bo sklicana v septembru mesecu 2015.

dr. Boštjan M. Turk, predsednik Upravnega odbora za podeljevanje Častnega priznanja Boruta Meška