Združenje novinarjev in publicistov
Obvestilo in poziv natisni

Častno priznanje Boruta Meška 2014


Odbor za podelitev Častnega priznanja Boruta Meška -  slednje bo podeljeno na dan človekovih pravic, 10. decembra 2014 - poziva vse subjekte in organizacije, ki si prizadevajo z širjenje javne besede po zgledih Muenchenske deklaracije, da do 10. novembra 2014 predlagajo kandidate za Častno priznanje Boruta Meška, v treh kategorijah: za posebne dosežke, za življenjsko delo, in tudi sicer, v zvezi z identiteto priznanja, kot je obeležena na spletni strani: http://www.znp.si/castno-priznanje-boruta-meska.

Predloge naj se pošlje na naslov:

Združenje novinarjev in publicistov

Banija 82

1292 Ig pri Ljubljani

ali na elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.Dr. Boštjan M. Turk, predsednik Odbora za podelitev Častnega priznanja Boruta Meška.

 
facebook

twitter

Aktualno

Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
Kazenski pregon zoper novinarja Kršinarja

Vabimo vas k spremljanju kazenskega postopka zoper novinarja Reporterja Igorja Kršinarja in fotografa Primoža Lavreta zaradi domnevne razžalitve nekdanjega načelnika jugoslovanske Udbe Silva Gorenca. Predobravnavni narok v zadevi bo potekal v četrtek, 13. novembra, ob 12.30 uri na okrožnem sodišču v Ljubljani, kar je natanko mesec dni potem, ko sta se morala novinar in fotograf zaradi podobnega postopka zglasiti na sodišču na pobudo zasebnega tožilca, nekdanjega načelnika slovenske Udbe Janeza Zemljariča.

Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.