Protest ZNP proti prepovedi poročanja Mateju Korošcu natisni
POLITIČNO KAZNOVANJE NA RTVS

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) ostro protestira zoper prepoved poročanja mariborskega dopisnika RTVS Mateja Korošca s strani vodstva RTVS. Posebej, ker novinarji javnega zavoda RTVS dnevno kršijo tako novinarski kodeks kot programske standarde RTVS in poročanje mešajo s komentiranjem. Drastični ukrep je popolna novost v delovanju RTVS. Posebej, ker o kršenju programskih standardov vedno najprej razpravljajo pristojna telesa Programskega sveta. V praksi sankcij zoper kršitelje praktično ni.

Kot kaže, je povišanje RTV prispevka povezano s prepovedjo kritičnega poročanja nacionalne TVS o
delovanju vlade in njenih predstavnikov.
ZNP poziva Marka Fillija, naj nemudoma prekliče suspenz in začne pravno ukrepati zoper stalno kršenje programskih standardov na RTVS.

Tino Mamić, predsednik ZNP (19. 5. 2013)