Novi predsednik ZNP je Tino Mamić natisni

Foto vir: www.podlupo.net

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je na rednem letnem občnem zboru v soboto, 20. 4. 2013, volilo novo vodstvo. Novi predsednik združenja je postal novinar Tino Mamić, podpredsednik pa publicist Matevž Tomšič.

Mamić, ki je predsedovanje ZNP prevzel od dosedanjega predsednika Igorja Kršinarja, se je po izvolitvi slednjemu zahvalil za dosedanje delo, še pred izvolitvijo pa je povedal, da si bo pri svojem delu prizadeval za to, da si bo združenje še naprej tako uspešno zavzemalo za pravice svojih članov, širše novinarske skupnosti in za profesionalnost novinarskega dela.

Mamić je univ. diplomirani novinar in univ. diplomirani profesor zgodovine. Bil je urednik na reviji in radiu Ognjišče, odgovorni urednik Primorskih novic, v zadnjih letih pa novinar istega dnevnika. Zaradi pritiskov in cenzure je zapustil Primorske novice in postal samostojni novinar in izvedenec za rodoslovje. Za svoje delo je lani prejel častno priznanje Boruta Meška. Mamić (1972) je odraščal v Šturjah pri Ajdovščini, živi pa v Kopru, kot sam pravi, "z eno ženo in štirimi otroki".

Kršinar je ob predaji poslov novemu predsedniku povedal, da mu je bilo čast voditi združenje. Njegova želja je, da bi njegov naslednik združenje vodi tako, da se bo njegov glas slišal takrat, ko bo to potrebno in v dobro novinarskega poklica.

Na občnem zboru so člani ZNP izvolili še nov upravni odbor (Tino Mamić, Matevž Tomšič, Igor Kršinar, Aleš Kocjan, Aleš Žužek) tajnika (Aleš Kocjan) in dopolnili sestavo komisije za podeljevanje priznanj Boruta Meška.