Združenje novinarjev in publicistov
Sklepi občnega zbora ZNP 2. 6. 2012 natisni

Zahvaljujemo se vsem udeležencem občnega zbora Združenja novinarjev in publicistov. Tiste, ki se niste uspeli udeležiti, pa obveščamo o naših sklepih.

1. Seznanili smo se s poročilom vodstva združenja in ga potrdili.

2. Potrdili smo poslovno poročilo

3. Ker se prihodnje leto izteče mandat organov, moramo takrat na občnem zboru organizirati volitve novih organov.

4. V primerih, da član združenja potrebuje odvetnika, mu lahko sredstva zanj prispeva ZNP iz sredstev svojega rednega poslovanja, pri čemer o dodelitvi sredstev v vsakem konkretnem primeru posebej odloča upravni odbor združenja.

5. Združenje bo pripravilo predloge za spremembo medijske in kazenske zakonodaje ter o tem obvestilo vlado oziroma parlament. Preučili bomo tudi zakonodajo o avtorskih in sorodnih pravicah.

6. Članarina za člane z rednimi prihodki in upokojene še naprej znaša 50 evrov, člani brez rednih prihodkov oziroma katerih prihodki ne presegajo povprečno slovensko plačo, pa lahko plačajo polovično članarino oziroma 25 evrov.

7. Seznanili smo se, da je častno razsodišče do zdaj obravnavalo pet pritožb, vseh pet pa je zavrnilo, ker novinarji, na katere so bile podane pritožbe, niso člani ZNP.

8. Komisija za podeljevanje častnega priznanja ZNP Boruta Meška sporoča, da lahko člani pošiljajo predloge za dobitnike priznanja na naslov predsednika komisije Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
facebook

twitter

Aktualno

Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
Kazenski pregon zoper novinarja Kršinarja

Vabimo vas k spremljanju kazenskega postopka zoper novinarja Reporterja Igorja Kršinarja in fotografa Primoža Lavreta zaradi domnevne razžalitve nekdanjega načelnika jugoslovanske Udbe Silva Gorenca. Predobravnavni narok v zadevi bo potekal v četrtek, 13. novembra, ob 12.30 uri na okrožnem sodišču v Ljubljani, kar je natanko mesec dni potem, ko sta se morala novinar in fotograf zaradi podobnega postopka zglasiti na sodišču na pobudo zasebnega tožilca, nekdanjega načelnika slovenske Udbe Janeza Zemljariča.

Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.