Sklepi občnega zbora ZNP 2. 6. 2012 natisni

Zahvaljujemo se vsem udeležencem občnega zbora Združenja novinarjev in publicistov. Tiste, ki se niste uspeli udeležiti, pa obveščamo o naših sklepih.

1. Seznanili smo se s poročilom vodstva združenja in ga potrdili.

2. Potrdili smo poslovno poročilo

3. Ker se prihodnje leto izteče mandat organov, moramo takrat na občnem zboru organizirati volitve novih organov.

4. V primerih, da član združenja potrebuje odvetnika, mu lahko sredstva zanj prispeva ZNP iz sredstev svojega rednega poslovanja, pri čemer o dodelitvi sredstev v vsakem konkretnem primeru posebej odloča upravni odbor združenja.

5. Združenje bo pripravilo predloge za spremembo medijske in kazenske zakonodaje ter o tem obvestilo vlado oziroma parlament. Preučili bomo tudi zakonodajo o avtorskih in sorodnih pravicah.

6. Članarina za člane z rednimi prihodki in upokojene še naprej znaša 50 evrov, člani brez rednih prihodkov oziroma katerih prihodki ne presegajo povprečno slovensko plačo, pa lahko plačajo polovično članarino oziroma 25 evrov.

7. Seznanili smo se, da je častno razsodišče do zdaj obravnavalo pet pritožb, vseh pet pa je zavrnilo, ker novinarji, na katere so bile podane pritožbe, niso člani ZNP.

8. Komisija za podeljevanje častnega priznanja ZNP Boruta Meška sporoča, da lahko člani pošiljajo predloge za dobitnike priznanja na naslov predsednika komisije Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.