Sodišče vrnilo Guzeja natisni

Objavljamo začasno odredbo delovnega in socialnega sodišča, ki je razveljavilo sklep programskega sveta o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja RTV Slovenija in vrnilo pooblastila v. d. generalnega direktorja Antona Guzeja.

Sodišče je v celoti verjelo argumentom, da bi moral programski svet generalnega direktorja izvoliti z večino vseh programskih svetnikov in zgolj z navadno večino, kar pomeni, da je Filliju zmanjkal en glas. Toda predsednik programskega sveta Jernej Pikalo vztraja pri svojem in napoveduje pritožbo na začasno odredbo delovnega in socialnega sodišča. Medtem pa je nastala cela zmešnjava, saj so postali vsi akti, razpisi in zaposlitve, ki jih je v svojem enotedenskem direktorovanju sprejel Filli postali nični. Jernej Pikalo se očitno še vedno ne zaveda, da si je zapravil ves ugled strokovnjaka in se sam degradiral v poslušnega aparatčika, ki bo moral sprejeti odgovornost za morebitno materialno oškodovanje javnega zavoda.

SKLEP.pdf