Združenje novinarjev in publicistov
Danes v Delu, čez dva tedna v Dnevniku narobe?
Ljubljana, 28.5.2009 - Nove standarde objavljivosti sta Dnevnik in Rok Praprotnik postavila z velikim naslovom »Falcona bodo popravljali z varščino pobrano od grškega ladjarja« na današnji naslovnici časopisa. Naslov je priredba informacije, kako bodo plačana popravila za Falcona, ki jo je v Delu 16. maja (na drugi strani) objavil Dejan Karba, ki navaja tudi vir trditve: državnega sekretarja Uroša Keka. Kek je pravzaprav v Delu popravil izjavo obrambne ministrice pred tem, ki je povedala, da bo popravilo plačano iz varščine in najemnin, ki jih je država za letalo v zadnjih letih pobrala. "Novica" v Dnevniku, ki je stara dva tedna, pa je tudi napačna: Dnevnik govori o varščini, ki jo je za letalo plačal grški ladjar. Falcona  je imelo v najemu ameriško podjetje, ki ga vodi ameriški državljan. Za tiste, ki jih zanimajo dejstva: le njegov priimek je grški.  
 
facebook

twitter

Aktualno

Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
Kazenski pregon zoper novinarja Kršinarja

Vabimo vas k spremljanju kazenskega postopka zoper novinarja Reporterja Igorja Kršinarja in fotografa Primoža Lavreta zaradi domnevne razžalitve nekdanjega načelnika jugoslovanske Udbe Silva Gorenca. Predobravnavni narok v zadevi bo potekal v četrtek, 13. novembra, ob 12.30 uri na okrožnem sodišču v Ljubljani, kar je natanko mesec dni potem, ko sta se morala novinar in fotograf zaradi podobnega postopka zglasiti na sodišču na pobudo zasebnega tožilca, nekdanjega načelnika slovenske Udbe Janeza Zemljariča.

Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.