Združenje novinarjev in publicistov
ZNP in HNiP podpisali sporazum natisni

Novinarski združenji iz Slovenije in Hrvaške sta v Zagrebu podpisali Deklaracijo o sodelovanju. Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) in Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) se v skladu z ustavo zagotovljeno svobodo govora zavzemata za večjo pluralnost medijskega prostora. V okviru tega bosta novinarski organizaciji še naprej podpirali izboljšanje socialnega položaja novinarjev in njihovo strokovnost. Deklaracijo sta podpisala predsednica HNiP Katja Kušec in predsednik ZNP Tino Mamić.

"Nova medijska zakonodaja, ki jo predlaga slovenska vlada, v tem pogledu ne prinaša bistvenih izboljšav. V novem predlogu o sestavi programskega sveta pa gre celo korak nazaj. Izbor programskega sveta po novem bo še bolj ideološko opredeljen in še bolj podrejen samo eni politiki. To je velika škoda za gledalce, ki si za 153 evrov letnega prispevka zaslužijo vsaj nepristransko in politično neodvisno informiranje," je ob podpisu dejal predsednik ZNP Tino Mamić.


24. 11. 2016

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.