Protest zoper ravnanje Cerarjevega varnostnika natisni

ZNP se pridružuje protestu zoper ravnanje varnostnika premierja Mira Cerarja, ki je poskušal 30. septembra 2014 s pločnika na vogalu Beethovnove in Šubičeve grobo pregnati novinarke, ki so čakale na zaključek sestanka izvršnega odbora stranke SMC. Varnostnik naj bi poskušal novinarke legitimirati, zahteval naj bi tudi telefonske številke nadrejenih in jim grozil, da jih bo odstranil. Takšno ravnanje je nedopustno, saj so novinarke le opravljale svoje delo in to na javnih površinah. Premierja zato pozivamo, da primerno ukrepa, v kolikor je varnostniku sam dal takšna navodila, pa da se novinarkam opraviči in tako pokaže, da spoštuje pravico javnosti do obveščenosti.

Upravni odbor ZNP (1. 10. 2014)