Zagotovite enakopravno delo vsem novinarjem javne RTV natisni

Združenje novinarjev in publicistov skrbijo izjave nekaterih novinarjev na MMC RTVS o novinarskih kolegih, ki kažejo na sovražni govor in spletkarski obračun z nekdanjim odgovornim urednikom Urošem Urbanijo in njegovim namestnikom Alešom Žužkom, v katerega je bilo vpleteno celo vodstvo javnega zavoda na čelu z generalnim direktorjem Markom Fillijem.

Zato pozivamo, da Programski svet RTVS opravi razpravo o dogajanju na MMC ter zagotovi enakopravno in nediskriminatorno delo vsem novinarjem na javnem zavodu. Združenje poudarja, da je RTVS javni zavod in kot tak v lasti vseh državljanov, zlasti plačnikov RTV prispevka in da si ga ne more lastiti zgolj ena politična oziroma interesna skupina novinarjev.

Ob tem apeliramo tudi na varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik, da z vso skrbjo in resnostjo obravnava dogajanje na RTVS.

Upravni svet

Igor Kršinar, predsednik združenja