Združenje novinarjev in publicistov
Stališče ZNP v zvezi z izjavo o zahtevah novinarskih aktivov natisni

Združenje novinarjev in publicistov meni, da je izjava aktivov novinarjev, poziv Ministrstvu za kulturo, dobro izhodišče za nadaljnjo obravnavo te kočljive problematike. ZNP predlaga, da se o tem opravi javna razprava med novinarji in širšo javnostjo ter da ministrstvo za kulturo pri pripravi medijske zakonodaje prisluhne vsem novinarskim organizacijam.

ZNP izjave ne more podpisati, ker je čas dopustov in ne moremo zbrati kvalificirane večine ter pred tem opraviti temeljito razpravo, ki je za tako pomemben korak potrebna. Ker so avtorji med sestavljanjem izjave naše pripombe upoštevali, v njeni končni različici ni zapisanega nič spornega in jo zato načelno podpiramo.

Združenje novinarjev in publicistov
Igor Kršinar, predsednik

 

Zahteve aktivov novinarjev si lahko preberete na tej povezavi:

 

http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042373957

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.