Združenje novinarjev in publicistov
Okrogla miza o RTV Slovenija in medijih natisni
Ljubljana, 12.5.2009 - Vabimo vas na razpravo o položaju, poslovanju in programu RTV Slovenija, predvidenih spremembah zakonodaje in o medijih v času, ki ga zaznamuje gospodarska kriza. Okrogla miza, ki jo prireja ZNP, bo v torek, 19. maja, ob 20. uri v ljubljanskem Jazz Clubu Gajo, Beethovnova 8 (ob parlamentu). Razpravljali bodo ministrica za kulturo Majda Širca, dr. Sandra Bašić Hrvatin (FDV), direktor TV Slovenija Jože Možina, direktor Radia Slovenija Vinko Vasle, poslanka SD Majda Potrata (predvidoma), ter poslanec SDS Miro Petek.
 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.