Okrogla miza o RTV Slovenija in medijih natisni
Ljubljana, 12.5.2009 - Vabimo vas na razpravo o položaju, poslovanju in programu RTV Slovenija, predvidenih spremembah zakonodaje in o medijih v času, ki ga zaznamuje gospodarska kriza. Okrogla miza, ki jo prireja ZNP, bo v torek, 19. maja, ob 20. uri v ljubljanskem Jazz Clubu Gajo, Beethovnova 8 (ob parlamentu). Razpravljali bodo ministrica za kulturo Majda Širca, dr. Sandra Bašić Hrvatin (FDV), direktor TV Slovenija Jože Možina, direktor Radia Slovenija Vinko Vasle, poslanka SD Majda Potrata (predvidoma), ter poslanec SDS Miro Petek.

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje

Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.