Združenje novinarjev in publicistov
Mekina dobil spor z Dnevnikom natisni
Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je v sodnem sporu med Igorjem Mekino in Dnevnikom razsodilo v korist odpuščenega novinarja, ki mu mora časopisna hiša vrniti delovno mesto, izplačati vse plače in prispevke od časa odpustitve ter povrniti sodne stroške. Sodba še ni pravnomočna, saj se lahko družba Dnevnik nanjo pritoži v 15 dneh od prejema.

Ob tem velja poudariti, da je Združenje novinarjev in  publicistov izrazilo podporo Igorju Mekini in da se je s tem seznanilo tudi sodišče, po drugi strani pa je Društvo novinarjev Slovenije novinarskega kolega prepustilo usodi in se je postavilo na stran delodajalca.

 

Sodbo v celoti objavljamo v nadaljevanju.

PDF dokument sodbe

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.