Združenje novinarjev in publicistov
Novi predsednik ZNP je Tino Mamić natisni

alt

Foto vir: www.podlupo.net

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je na rednem letnem občnem zboru v soboto, 20. 4. 2013, volilo novo vodstvo. Novi predsednik združenja je postal novinar Tino Mamić, podpredsednik pa publicist Matevž Tomšič.

Mamić, ki je predsedovanje ZNP prevzel od dosedanjega predsednika Igorja Kršinarja, se je po izvolitvi slednjemu zahvalil za dosedanje delo, še pred izvolitvijo pa je povedal, da si bo pri svojem delu prizadeval za to, da si bo združenje še naprej tako uspešno zavzemalo za pravice svojih članov, širše novinarske skupnosti in za profesionalnost novinarskega dela.

Mamić je univ. diplomirani novinar in univ. diplomirani profesor zgodovine. Bil je urednik na reviji in radiu Ognjišče, odgovorni urednik Primorskih novic, v zadnjih letih pa novinar istega dnevnika. Zaradi pritiskov in cenzure je zapustil Primorske novice in postal samostojni novinar in izvedenec za rodoslovje. Za svoje delo je lani prejel častno priznanje Boruta Meška. Mamić (1972) je odraščal v Šturjah pri Ajdovščini, živi pa v Kopru, kot sam pravi, "z eno ženo in štirimi otroki".

Kršinar je ob predaji poslov novemu predsedniku povedal, da mu je bilo čast voditi združenje. Njegova želja je, da bi njegov naslednik združenje vodi tako, da se bo njegov glas slišal takrat, ko bo to potrebno in v dobro novinarskega poklica.

Na občnem zboru so člani ZNP izvolili še nov upravni odbor (Tino Mamić, Matevž Tomšič, Igor Kršinar, Aleš Kocjan, Aleš Žužek) tajnika (Aleš Kocjan) in dopolnili sestavo komisije za podeljevanje priznanj Boruta Meška.

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.