Izjava ZNP ob pritiskih na urednika tednika Mag Silvestra Šurlo natisni
Upravni svet Združenja novinarjev in publicistov podpira vršilca dolžnosti urednika tednika Mag Silvestra Šurlo, ki se ni uklonil pritiskom predstavnikov lastnikov, da bi kot urednik in novinar ravnal neprofesionalno.
Združenje opozarja na nenavadno ravnanje upravljavcev medijskega podjetja in članov nadzornega sveta, ki od avgusta do konca novembra niso imenovali odgovornega urednika pomembnega slovenskega tednika in skušali v tem času negotovost, ki so jo sami povzročili, izkoristiti za vpliv na uredniško politiko.

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje

Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.