Glavne novice
Podeljena Častna priznanja Boruta Meška za leto 2018 natisni
Združenje novinarjev in publicistov je 19. decembra 2018 podelilo Častna priznanja Boruta Meška za leto 2018. Priznanje za življensko delo je prejel Franc Bole, priznanji za posebne dosežke na področju novinarstva in publicistike pa Peter Jančič in Hanzi Tomažič.

Odziv ZNP na pritisk premiera Šarca na neodvisnost medijev natisni

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) petkov poziv predsednika vlade Marjana Šarca podjetjem, ki so delno ali večinsko v državni lasti, naj ne oglašujejo v medijih, ki širijo sovražni govor, ocenjujemo kot enega največjih pritiskov oblastnikov na medije v zadnjih letih.

ZNP poziva vodstvo RTV Slovenija, naj ne posega v svobodo tiska natisni

Prepoved oglasa za tednik Reporter, ki bi moral biti ta teden predvajan na TV Slovenija, je groba kršitev svobode tiska. Vodstvo RTV Slovenija je oglas prepovedalo z obrazložitvijo, da ni primeren, češ da v oglasih ne smejo biti omenjeni kandidati za lokalne volitve. Besedilo oglasa se je glasilo: »V novem Reporterju o ozadju vročega političnega spopada za funkcijo župana Ljubljane.

V ZNP ostro obsojamo zlorabo RTVS v politične namene! natisni

V zadnjem času RTV Slovenija na televiziji, radiu in spletni strani MMC RTV SLO daje prostor določenim političnim aktivistom, ki nacionalno medijsko hišo, katero plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci, zlorabljajo za obračun z mediji, ki niso pod nadzorom vladajoče elite oz. ki poročajo drugače kot dominantni mediji. Po njihovo podjetja v (delno) državni lasti ne bi smela oglaševati v medijih, ki domnevno širijo sovražni govor. Pri tem samo povsem arbitrarno določajo, kaj sploh je sovražni govor.

Umrl je akademik Alojz Rebula natisni

Zapustil nas je akademik Alojz Rebula (1924-2018), pisatelj in publicist. Soprogi Zori Tavčar, otrokom, vnukom in sorodnikom izrekamo iskreno sožalje.

Več o pisatelju, ki je lani skupaj s soprogo prejel Meškovo priznanje, najdete tukaj.

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 34